13-15 Травня 2025 · МВЦ | Київ | Україна


13-15 Травня 2025 · МВЦ | Київ | Україна


"Миколаївводоканал" та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклали угоду про надання майже 25 млн євро на відновлення водопостачання у Миколаєві.

Головні елементи існуючої системи водопостачання та водовідведення міста вже досягли граничного терміну експлуатації. Також через військову агресію з боку російської федерації значною мірою було зруйновано інфраструктуру водопостачання та водовідведення Миколаєва.Проєкт має вирішити наступні завдання:- забезпечити безперебійну роботу існуючих споруд водозабору «Дніпро-Миколаїв»;- зменшити енергоспоживання та втрати питної води.У результаті ми очікуємо підвищення надійності міської інфраструктури водопостачання та водовідведення, покращення якості послуг з централізованого водопостачання, зменшення втрат води у розподільчих мережах міста та підвищення енергоефективності підприємства.Загальна орієнтовна вартість Проєкту складає 33 мільйони євро. З яких:

10 мільйонів євро — кредитні кошти від ЄБРР;

5 мільйонів євро — грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля;

9 мільйонів 800 тисяч євро — грант Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР;

8 мільйонів 200 тисяч євро — субвенція із державного бюджету України на відновлення споруд водозабору «Дніпро – Миколаїв».

 Отримати квиток
 Забронювати стенд